Epic Games, Apple ve Fortnite Savaşı Hakkında Açıklama Yaptı

Epic Games, Apple ve Fortnite Savaşı Hakkında Açıklama Yaptı

Epic Games, Apple ve Fortnite arasında başlayan savaşa benzer olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. Epic Games’in CEO’su Tim Sweeney tarafından Twitter üzerinde yapılan açıklamaları sizlerle paylaşıyoruz. Yapılan açıklamalar’da Fortnite para’dan daha çok oyunculara önem verdiğini ve para için savaşmayacaklarını söylüyor.

Fortnite isimli oyun tüm dünyayı kasıp kavuran hayatta kalma oyunlarının en büyük temsilcilerinden bir tanesi. Ülkemizde her ne kadar popüler olmasa bile dünyada en çok oynanan hayatta kalma oyunlarının başında geliyor. Epic Games tarafından geliştirilen Fortnite Mobile oyununa geçtiğimiz günlerde bir güncelleme geldi. Bu güncelleme ile birlikte oyuna kendi ödeme sistemlerini eklediler. Bu durumum Google ve Apple’nin hiç hoşuna gitmedi.

Epic Games geliştirdiği ödeme sistemini Fortnite Mobile oyununa entegre etmesinden sonra artık oyuncular oyun içi para satın alırken Google veya Apple uygulama mağazaları üzerinden değil, Epic Games İnternet Sitesi üzerinden para yatırıp satın alma işlemlerini gerçekleştirilebilir hale getirdi.

Google ve Apple oyun içi her satıştan %30 kâr elde etmektedir. Bu tip durumlara yaptırım uygulamazlarsa ileride her mobil oyun ve uygulamaların bu sisteme geçmesi ne engel olamazlar. Sonrasında iki büyük şirketi büyük zararlar bekliyor olur.

Epic Games CEO’su Tim Sweeney, Apple ve Fortnite Olaylarıyla İlgili Twitter Üzerinden Yaptığı Açıklamalar:

Epic Games CEO’su Tim Sweeney, tüm bu olanlardan sonra Apple ve Fortnite gerginliği ile ilgili çok olay olacak açıklamalar yaptı. Tüm oyun, uygulama şirketleri ve kullanıcılarının bu duruma baş kaldırmasını istedi.

Faşist bir düzene baş kaldıran özgürlük savaşçıları gibi görünmeye çalışsalar’da bizim gözümüzde ceplerinin daha fazla dolması için yapılan bir kalkışmadan başka bir şey değil.

Ya kardeşim bunun Türkçe meali yok’mu diyenler için çevirisini altına yerleştiriyoruz.

En temel düzeyde, akıllı telefon satın alan kişilerin kendi seçtikleri kaynaklardan uygulama yükleme özgürlüğü, uygulama yaratıcılarının bunları istedikleri gibi dağıtma özgürlüğü ve her iki grubun da doğrudan iş yapma özgürlüğü için savaşıyoruz. .

Birincil karşıt argüman şudur: “Akıllı telefon markörleri istediklerini yapabilir”. Bu korkunç bir fikir. Hepimizin hakları var ve haklarımızı onları inkar edecek kişilere karşı savunmak için savaşmalıyız. Bu, Apple gibi sevilen bir şirketle savaşmak anlamına gelse bile.

FreeFortnite’ı desteklemeye karşı bir başka argüman da “bu, trilyon dolarlık bir şirketle para konusunda savaşan sadece milyar dolarlık bir şirkettir”. Ancak Epic’in özel bir anlaşma istemesiyle mücadele bitmedi, tüm tüketicilerin ve geliştiricilerin temel özgürlükleriyle ilgili.

Son olarak, para konusunda savaşmakta yanlış bir şey yok. Bu şeyleri kazanmak için çok çalışıyorsun. Harcadığınızda, bölünme şekli, paranızın oyunların yaratılmasına fon sağlayıp sağlamadığını veya güçlerini oyuncuları oyun yaratıcılarından ayırmak için kullanan aracılar tarafından mı alındığını belirler.

Savaş Kızışıyor

21
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.