CS:GO Çalışmayı Durdurdu Hatası

CS:GO Çalışmayı Durdurdu Hatası

CS:GO’ da oyun sonrası harita değişimi esnasında bir anda oyundan atılmaya neden olan bir sorunla karşılaşıyor oyuncular. Bu hata CS:GO Çalışmayı durdurdu hatası veya daha bilinen ismi ile CS:GO exe çalışmayı durdurdu hatası olarak bilinir. Bu hata oyuncuların karşısına genellikle Ölüm maçı yada Rekabetçi maçlarda rastlanıyor. Bu durumda tam oyuna odaklanmışken hem dikkat dağınıklığına hemde moral bozukluğuna neden olmaktadır. Sizler için araştırıp CS:GO çalışmayı durdurdu hatası nasıl çözülür anlatacağız.

CS:GO Çalışmayı Durdurdu Hatası Nedir?

CS:GO Çalışmayı durdurdu hatası genellikle Oyunun map değişimi esnasında karşılaşılan bir hatadır. Bu hatayı almamızın en büyük nedenlerinden biri Windows’un eski bir sürümünü kullanıyor olmanızdır. Bunun dışında Bilgisayarınızın oyunun istediği sistem özelliklerini karşılamaması.

CS:GO Çalışmayı Durdurdu Hatası Nedir?
CS:GO Çalışmayı Durdurdu Hatası Nedir?

Oyun dosyalarının doğru yüklenmemesi veya Bilgisayar güvenlik duvarının oyunu engellemesi sonucu CS:GO exe çalışmayı durdurdu hatası almanıza neden olabilmektedir. Oyunu oynarsınız ve map değişimi esnasında birden oyundan atar ve oyun kapanır. Hatta en kötüsüde Rekabetçi oyun oynarken bu sorunla karşılaşmak pekte hoş olmuyor.

CS:GO Çalışmayı Durdurdu Hatası Çözümü

CS:GO Çalışmayı durdurdu hatası çözümü için sizlere birkaç çözüm yolu sunarak bu sorundan tamamen kurtaracağız. Tüm adımları kontrol ederek doğru sonuca ulaşabilirsiniz, ve oyundan atma sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

CS:GO Çalışmayı Durdurdu Hatası Çözümü
CS:GO Çalışmayı Durdurdu Hatası Çözümü

Öncelikle ilk kontrol etmemiz gereken şey oyunun sistem gereksinimlerini kendi sistemimizin karşılayıp karşılamadığını kontrol etmemiz gerekmektedir. Yani oyun Windows 8 sürümü istiyor ve biz Windows 7 kullanıyorsak bu Çalışmayı durdurdu hatası almamıza neden olabilir. Ayrıca oyun Steam üzerinden oynandığı için Steam dosya kontrolünde bulunabiliriz. Bu işlem için yapmamız gerekenler ise Steam > Kütüphane > CS:GO > Yerel dosyalar > Yerel Dosyaların Bütünlüğünü doğrula. Bu işlemi yaptığınızda sorunu çözme ihtimaliniz yüksektir.

Bir diğer çözüm yolu ise

  •  Steamın kurulu olduğu dosyaya girin.
  • Steam App isimli dosyayı bulduktan sonra, Common isimli dosyaya giriş yapın. Devamında  CS:GO klasörüne girin. 
  • Cfg klasöründen config dosyasına girin.
  • Cfg klasörüne girdikten sonra CTRL÷ F yapıp arama kısmına c_disablehtmlmotd yazın.
  • Karınıza çıkan yerde ‘’0’’ Yazan kısmı ‘’1’’ yapın ve kaydedin.
  • Oyuna giriş yapıp sorun devam ediyormu kontrol ediniz.
  • Sorun devam ediyorsa oyunu silip tekrar yükleyiniz.

17
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.