İnstagram Metaya mı Satıldı?

İnstagram Metaya mı Satıldı?

İnstagram Metaya mı satıldı? sorusu son gelen güncellemelerle birlikte kullanıcıların en merak etmeye başladığı sorular arasında yer almaktadır. İnstagram uygulamasına girerken görülen “From Meta” yazısından dolayı bu merak artışa geçti. Bizde sizler için İnstagram uygulamasının Metaya mı satıldı? sorularını cevaplıyor ve bu Meta’nın tam olarak ne olduğunu anlatıyoruz.

Dünyanın en popüler ve en çok kullanılan sosyal medya platformlarının başında gelen İnstagram uygulaması geçtiğimiz yıllarda Facebook’a satılmıştı. İnstagram uygulamasına giriş yaparken aşağıda Facebook logosunun çıktığını ve uygulamanın da o şirkete ait olduğunu herkes biliyor. Şimdilerde gelen son güncellemelerin ardından İnstagram uygulamasına giriş yaparken Facebook yerine “Meta” yazısını görmeye başladık. Bu değişikliği fark edenlerde İnstagram Metaya mı satıldı? sorularını sormaya başladılar.

İnstagram Metaya mı Satıldı?

İnstagram uygulaması Meta isimli farklı bir şirkeye satılmadı. Facebook Meta isimli kendi şirketine sosyal medya uygulamalarını devretti. Yani aslında sahibi hala aynı, ekip hala aynı sadece tek değişiklik isim. Bu isim değişikliğinin sebebi de yeni kurulan Meta isimli “Metaverse” şirketinin daha popüler olması ve adını duyurması. Yaklaşık 2 aydır her gün Metaverse ile ilgili haberler haber sitelerinde oldukça ilgi görüyor. İşte tam da bu nokta da Facebook kendisine ait popüler uygulamaları yeni kurduğu bu şirkete geçirdi.

İnstagram Metaya satılmadı sadece bağlı olduğu şirketi değiştirdiler. Yine kendilerine ait olan Meta isimli şirkete Facebook ve kısa bir süre sonra da WhatsApp da isim değişikleriyle görmeye başlayacağız. Gelecekteki İnternet denilen Metaverse dönemine geçiş yapmaya başlamadan önce insanları bu duruma alıştırmak ve kendi popüler uygulamalarını şimdiden bu dünyaya dahil etmek için çalışmaları devam ediyor.

İnstagram Metaya mı Satıldı?
İnstagram Metaya mı Satıldı?

İnstagram Meta Nedir?

Metaverse geniş bir terimdir. Genellikle insanların internet üzerinden erişebilecekleri paylaşılan sanal dünya ortamlarını ifade eder. “Metaverse” kelimesi, “meta” (ötesinde anlam) ve “evren” önekinin bir portmantosudur; terim tipik olarak algılanan bir sanal evrene bağlı kalıcı, paylaşılan, 3D sanal alanlardan oluşan, gelecekteki internet yinelemesi kavramını tanımlamak için kullanılır.

Metaverse, tüm sanal dünyaların, artırılmış gerçeklik ve İnternet’in toplamı da dahil olmak üzere, neredeyse geliştirilmiş fiziksel gerçeklik ve fiziksel olarak kalıcı sanal alanın yakınsamasıyla oluşturulan kolektif bir sanal paylaşılan alandır. “Metaverse” kelimesi, “meta” (ötesinde anlam) ve “evren” önekinin bir portmantosudur; terim tipik olarak algılanan bir sanal evrene bağlı kalıcı, paylaşılan, 3D sanal alanlardan oluşan, gelecekteki internet yinelemesi kavramını tanımlayan terim, Neal Stephenson’ın 1992 bilim kurgu romanı’ ‘Kar Çöküşü’ de üretilmiştir, burada insanlar avatar s ile etkileşime girer birbirleriyle ve yazılım aracısı, gerçek dünyanın metaforunu kullanan üç boyutlu bir alanda. Stephenson terimi sanal gerçeklik – Internet ‘e dayalı halef. Metaverse’e benzer kavramlar çeşitli isimler altında ortaya çıktı. 1981’e kadar cyberpunk kurgu türün Gerçek İsimler romanı. Stephenson, Snow Crash kelimesini bitirdiğinde, romanı bitirdikten sonra Metaverse’e benzeyen erken bir MMORPG Habitat hakkında bilgi edindiğini söyledi. Ayrıca, 2016’da Persona 5’te yayınlanan popüler bir video oyununda bir yer olarak ortaya çıkmıştı.

39
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.