Flutter Merkeziyetsiz Bir Uygulamada Veri Yönetimi Nasıl Yapılır? bilmeyenler için detaylıca anlatmaya çalıştık. Açık kaynak UI yazılım geliştirmesi yapanların merak ettiği soruyu hem görsel hem de videolu şekilde anlatmaya çalışacağız. Aynı zamanda bu tür merak ettiğiniz ve sormak istediğiniz her türlü sorunuzu da yorum olarak yazabilirsiniz. Flutter Merkeziyetsiz Bir Uygulamada Veri Yönetimi işlemlerini nasıl yapabileceklerini bilmeyenler bunun gibi bir çok farklı sorunun daha cevaplarını almak isteyebiliyorlar. Soracağınız her türlü soru da ayrı bir içerik açılarak detaylı şekilde cevaplanacaktır.
Google tarafından geliştirilen açık kaynak kodlarıyla UI yazılım aracı olarak bilinen Flutter hakkında yerli kaynaklarda çok bilgi bulunmamaktadır. Özellikle bağzı işlemlerin nasıl yapılabileceğini bilmeyenler “Flutter Merkeziyetsiz Bir Uygulamada Veri Yönetimi Nasıl Yapılır?” gibi soruların da cevaplarını araştırıyorlar. Bu konuyla ilgili resmi ve profesyonellerce yapılan herhangi bir çözümü rastlayamadık. Bazı ücretli yabancı profesyonel geliştiricilere sorduğumuz bu soruya henüz bir yanıt gelmedi. Konuyla ilgili gelişmeleri sizlere buradan aktarmaya devam edeceğiz.
Flutter, Google tarafından oluşturulan açık kaynaklı bir UI yazılım geliştirme kitidir. Android, iOS, Windows, Mac, Linux ve web için uygulamalar geliştirmek için kullanılıyor. Flutter’ın ilk sürümü “Sky” olarak biliniyordu ve Android işletim sisteminde çalışıyordu. Flutter ilk olarak 2015 Dart geliştirici zirvesinde tanıtıldı. Tanıtımında sabit bir şekilde saniyede 120 FPS çalışan uygulamalar geliştirilebileceği belirtildi.
4 Aralık 2018’de Flutter 1.0, Flutter Live etkinliğinde ilk “kararlı sürüm” olarak yayımlandı. 11 Aralık 2019’da Flutter Interactive etkinliğinde Flutter 1.12 yayımlandı.[3] 6 Mayıs 2020’de, 2.8 sürümündeki Dart SDK ve 1.17.0 sürümündeki Flutter, Metal API’a desteğin eklendiği ve iOS cihazlarındaki (yaklaşık %50) ana widget’larındaki performansı büyük ölçüde artırdı. Ağ etkinlikleri izleme aracı ve çok daha fazlası eklendi.