BİM hediye çeki dolandırıcılığı için 2021 yılında yeni bir çığır açarak “Bim 25 Yıl Hediye Çeki” adı altında yeni bir boyut kazandırdı. Dolandırıcılar insanlara sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarından bu başlıkla mesajlar gönderiyorlar. Ekonomik durumun iyi olmamasını fırsat bilenler insanların cebindeki bir kaç kuruşu da çalmanın peşine düşmüşler. Özellikle İnstagram, WhatsApp, Telegram, Facebook ve TikTok gibi ülkemizde popüler kullanılan sosyal medya uygulamalarını hedef haline getiriyorlar. Bu sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarında oluşturdukları hesaplarla şansa insanlara “Bim 25 Yıl Hediye Çeki Kazandınız” gibi mesajlar göndererek ayrı olarak yolladıkları bağlantılara tıklamalarını sağlıyorlar. Tüm bunları deşifre ediyor ve BİM hediye çeki dolandırıcılığı için kullanılan tüm yöntemleri açıklıyoruz. 2021 yılı boyunca bu ve benzeri tüketicileri dolandırmaya yönelik farklı insanların yaptığı planları açıklamaya devam edeceğiz.
BİM 25. Yıl’a özel Hediye Çeki kazandınız şeklinde gelen mesajlara kesinlikle aldırış etmeyiniz. Özellikle 2021 yılında ekonominin kötüye gitmesiyle mağdur olan vatandaşların sayısı oldukça arttı. İnsanlar bu tür mesajlara her ne kadar inanmasalar da ne olacak yine de şansımızı deneyelim diyerek katılıyorlar. Fakat bu bir şans oyunu değil, dolandırıcılık sistemi. Burada gelen bilgileri doldururken ve onay verirken aslında telefonunuzdan faturanıza yansıyacak bir ücret ödüyorsunuz. BİM hediye çeki dolandırıcılığı ile ilgili tüm detayları eklemeye devam edeceğiz. Eğer sormak istediğiniz sorularınız varsa aşağıdan yorum olarak yazabilirsiniz.
İnstagram, WhatsApp, Telegram, Facebook veya TikTok üzerinden size BİM Hediye Çeki adı altında bir mesaj geldiyse buna kesinlikle aldırış etmeyiniz. Bu mesajı gönderenlerin amacı bağlantıya tıklamanız ve oradan istedikleri işlemleri yapmanız. Genellikle bu gibi dolandırıcılık sistemlerinde öncelikle sizden isim, soy isim gibi aklınızı kurcalayacak ve bu işlemi gerçekmiş gibi düşünmenizi sağlayacak bilgiler istiyorlar. Daha sonrasında size tekrar ulaşabilmek adına telefon numaranızı istiyor ve telefonunuza gelen onay kodu girmenizi istiyorlar. İşte siz telefon numaranızı yazarken aslında Vodofone, Turkcell gibi çeşitli hatların ücretli abonelik sistemlerine kayıt yaptırmış oluyorsunuz ve faturanızdan para kesiliyor. Dolandırıcıların buradan aldıkları komisyonlarla sizi kandırmış oluyorlar.
Her ne kadar kullanıcılar bu haberlere alışık olsalar da yine de ülkemizde gerçekten de yürütülen hediye çekleriyle ilgili kampanyalara benzemesi insanların kafasında soru işaretleri bırakıyor. Eğer mesajı atan kişi gerçekten BİM olduğuna eminseniz tabi ki gerçektir. Fakat 2021 yılında yüz binlerce insana mesaj atan teşkilatlar “Bim 25 yıl hediye çeki” adı altında insanları dolandırmaya çalışıyorlar. Yani size gelen hediye çeki mesajlarına kesinlikle telefon numarası bilgilerinizi girmeyiniz ve onaylamayınız. Aksi takdirde sizi dolandırmaya çalışan kullanıcılar bunu başarmış olacaklar.