Cep Telefonu Pili Nasıl Şoklanır?

1990 / İSTANBUL Doğumluyum 2005 Yılından beri siber dünyanın içerisindeyim.

Akıllı telefonlarınızın şarj pillerini şoklayarak daha uzun süre kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Pek, cep telefonu pili şoklamak nasıl yapılır? telefon bataryalarını şoklamak yararlı mıdır? Bu yazımızda akıllı telefonlarınıza ait batarya şoklama işleminin nasıl yapılacağını ve pil şoklama işleminin ardından cihazınızda nasıl değişiklerin olabileceğini anlatacağız.

Akıllı telefon satın alırken en çok dikkat edilen konulardan birisi pil ömürdür. Çünkü akıllı telefonlar ile gün içerisinde onlarca işlem yaparken şarj ömrünün ne kadar çabuk bittiğine çoğu kez şahit oluruz. Genellikle son yıllarda kullanıcıların neredeyse tek kriteri şarj ömrü olduğunu varsayarsak eğer bunun ne kadar önemli olduğunu anlamışsınızdır. Akıllı telefon üreten firmalar da bu durumu göz önünde bulundurarak son yıllarda çıkarmış oldukları akıllı telefon modellerinin pil ömürlerini daha uzun tutmak için daha büyük bataryalar ve uygulama optimizasyonu gibi birçok işlemi yapmaktadırlar. Akıllı telefon pillerinin en kötü özelliği ise telefonu satın aldıktan sonra zamanla pil ömrünün azalması. İlk dönemlerde daha uzun pil ömrü sunan bataryalar bir süre sonra daha çabuk bitmeye başlarlar. Bunun başlıca sebebi ise orjinal olmayan şarj aletleri ile telefonların şarj edilmesi, sürekli olarak şarjda durmasıdır.

Telefon pillerinin bir süre sonra daha az şarj ömrü sunmasının nedeni ise kimyasal yaşlanmadan dolayıdır. Şarj dayanma süresi ve daha kısa sürede şarj alıp daha kısa sürede şarjı bitiyorsa pil ömrünün azaldığı ortaya çıkmaktadır. Böyle bir durumda akıllı telefonlarınızın pilini değiştirebilir veya pil şoklama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Cep Telefonu Pili Şoklama için Neler Gerekir?

Bataryanız çabuk bitiyorsa ve akıllı telefonlarınızın bataryası varken bir anda kapanıp açıldıktan sonra şarj yüzdesinin yanlış gösterdiğini düşünüyorsanız pil şoklama işlemini yapabilirsiniz. Peki pil şoklama işlemini yaparken hangi araçlara ihtiyacımız olacak?

Fakat bu işlemi yaparken çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Bu işlemi yaparken yanlış uygulamada akıllı telefonunuzun bataryası tamamen ölebilir. Şok işlemi için gerekli malzemeler:

  • 1- 9 Voltluk bir adet pil. Pili satın alırken güvenilir ve kaliteli bir marka olmasına dikkat edin. Ucuz ve kalitesiz piller ile bu işlem iyi bir sonuç vermiyor.
  • 2- Pil ile bağlantı işleminde kullanılacak sıradan elektrik kabloları. İnce kabloları da tercih edebilirsiniz. Sadece bağlantıyı gerçekleştirebileceğiniz bir kablo olduğuna emin olun.
  • 3- Elektrik bandı. Elektrik bandını da tahmin edebileceğiniz için bağlantılar için kullanacağız. Bu nedenle önemli bir detaydan söz ettiğimizi söyleyebiliriz.

Cep Telefonu Pili Nasıl Şoklanır?

Öncelikle bu işleme başlamadan önce telefonunuzun tüm yedekleme işlemlerini gerçekleştirin. Ardından ilk olarak pil ve kabloları bir birine bağlayın. Pil üzerinde + ve – simgelerini göreceksiniz. + için 1 adet kablo – eksi için 1 adet kabloyu bağlayın. Daha sonra elektrik bandını kullanarak kabloları pil ile iyice sarın. + ve – konusunda oldukça dikkatli davrın. Hangi kablonun + hangisinin – eksi oldğunu unutmayın. Bunun için farklı renkteki kabloları kullanın ve bir kağıda hangi kablonun hangi kutbu gösterdiğini not alın. Aksi taktirde kısa devre yaparak bataryanıza zarar verebilirsiniz.
Pili hazırladıktan sonra şimdi akıllı telefonunuzu açın ve bataryayı çıkarın. Bataryayı çıkarırken telefonunuzun diğer parçalarına zarar vermemeye özen gösteriniz. Bataryanızı çıkardıktan sonra uç kısmında + ve – kutuplarının bulunduğunu göreceksiniz. Pile bağladığınız + kablosunu bataryanın + kısmına, – olan kısmını – kısmına bağlayıın. Daha sonra yaptığınız bağlantıyı bant ile bağlayın.
Bu işlemin ardından bekleyin ve bataryanızın ısınıp ısınmadığını kontrol edin. Bu işlemin ardından telefon bataryasının ısınması gerekiyor. Batarya ısınmaya başlayınca bağlantıları koparın ve bataryayınızı akıllı telefona bağlayıp telefonunuzu çalıştırın. Şarj durumu düşük gösterebilir. Bu yüzden telefonu şarja takın ve tam dolana kadar çıkarmayın. Pil tamamen dolduktan sonra telefonuzu kullanmaya başlayıp şarj süresinin değişip değişmediğini gözlemleyin. Başarılı sonuç aldıysanız bir süre daha telefon bataryanızı kullanabilirsiniz.

61
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.