Java Virtual Machine Launcher Error Hatası Çözümü (2023) ülkemizde çok fazla özel içeriğe sahip olmasa hakkında tüm güncel içeriği sizler için üretmeye devam ediyoruz. Çok ilgi almayan bazı konularla ilgili böylesine rehber niteliği taşıyacak bilgileri bulmakta zor olabiliyor. Bu sebeplerden dolayı sizlere en iyi içeriği en hızlı şekilde sunmak adına güncelliyor ve detaylandırmaya devam ediyoruz.
Java Sanal Makinesi (JSM), Java platformunun nesne modülü (İng. object module) formatı olan class uzantılı sınıf dosyalarının belleğe yüklenip çalıştırılması için gereken hizmetleri sunan bir sistem programıdır ve temel görevinin sınıf dosyalarını yorumlamak olduğu söylenebilir. Ancak, JSM’ni salt bir yorumlayıcı olarak görmek büyük haksızlık olur. Zira, yorumlama ile birlikte JSM’nin şu görevleri de vardır.
Yukarıdaki maddelerin ayrıntısına girmeden önce sınıf dosyalarının bazı özelliklerine değinmekte yarar olacaktır. Java platformunun standardize edilmiş nesne modülü formatı olan bu dosya çeşidinin DLL, EXE ve a.out formatlarındaki nesne modülü dosyalarına benzer işlev gördüğü söylenebilir. Nasıl ki, DLL, EXE ve a.out dosyaları üstbilgilerin yanı sıra programın çalıştırılacağı bilgisayarın makine kodu komutlarından oluşur, sınıf dosyaları da tanımlanan türün üstbilgilerine ek olarak Java platformunun makine kodu olarak düşünülebilecek Bytecode komutlarını içerir. Her iki durumda da, nesne modülünün oluşturulmasında kullanılan kaynak dosyanın hangi programlama dilinde yazıldığı bilinmez.
İnternet bağlantısı ayarlarınızı kontrol ediniz yazısı otomatik bir mesajdır eğer internetiniz düzgün çalışıyorsa bunu dert etmeyin asıl sorun başka bir durumdan kaynaklı olmalı ama siz gene de modemi bir kez tekrardan başlatın. Belki bu yardımcı olur.
Örneğin, Pascal ile yazılmış bir dosyanın derlenmesi ile oluşturulmuş bir nesne modülü, daha sonra C ile yazılmış bir programın derlenmesiyle oluşturulan bir diğer nesne modülüyle bağlanarak kullanılabilir. Java platformu için geçerli olan benzer bir senaryo soldaki şekilde verilmiştir. Bu şekle göre, A şirketi tarafından Groovy kullanılarak yazılmış olan a.groovy dosyasının derlenmesi ile oluşturulan a.class ve B şirketi tarafından Jython kullanılarak üretilen b.py dosyasının derlenmesi ile oluşturulan b.class dosyaları, her iki şirketin de ortak müşterisi olan bir geliştiricinin yazdığı Prog.java içinden kullanılıyor. Dikkat edilecek olursa, şeklin müşteri tarafında bulunan sınıf dosyaları ilişkin kaynak dosyasının hangi dilde yazıldığını ele vermiyor.
Bütün bu koşutluklara karşın, sınıf dosyası formatı diğer nesne modülü formatlarından önemli farklılıklar gösterir. Öncelikle, herhangi bir mimariye ait makineler için işletim dizgesine bağlı olarak genelde birbirlerinden bağımsız geliştirilmiş ve birbirleriyle uyumsuz olan çeşit çeşit nesne modülü formatı bulunabilir. Bu, bir platform için oluşturulmuş nesne modülünün bir diğer platformda işe yaramayacağı anlamına gelir. Örneğin, IA32 mimarisinden işlemciye sahip bir bilgisayarda Linux altında oluşturulmuş a.out formatındaki bir nesne modülü, Windows XP altında doğrudan kullanılamayacaktır. Buna karşılık, formatı Java platformu ile birlikte standardize edilen sınıf dosyaları, Java Çalıştırma Ortamı’nın bulunduğu bütün platformlarda çalıştırılabilecektir.
Bu hata daha çok sistemsel bir hatadır. Sistem düzgünce kodlanıp ayarlanmamış ise kullanıcının bazı işlemler yapmasını gerektirir. Devletin bu yüzden GİB Portalında ki bazı noktaları güncellemesi lazım çünkü hata alınan tek konu bu olmuyor.
Bu durumu düzeltmeniz için basit bir yöntem var. Benim yazdıklarımı dikkatlice okuyup yerine getirin. Bun işlemler sizin işinizi halledecektir. Öncelikle kullandığınız işletim sistemi’nin güncel olması çok önemlidir. Bir uygulama, web sitesi veya yazılım geliştirilirken her zaman en son ve en aktif işletim sistemine göre geliştirilir.
Tam da bu yüzden eski işletim sistemleri güncellenmelidir. Daha geçen sene Microsoft Windows 7 işletim sistemine desteğini kesti. Yapmanız gereken bir diğer ve en önemli şey ise JAVA programını indirmektir. JAVA yazılımını indirmek size yardımcı olacak sürecin bir parçasıdır.
Devamında Google da “Kamu SM” diye aratıp işletim sisteminizi seçip, akis kart ayarlarınızı seçip indirebilirsiniz. Bundan sonrasında USB belleğinizi kullanarak kişilere USB bellek aracılığı ile e-imza atabilirsiniz. GİB Portalı üzerinden yapmak için sistemin düzgün çalışmasını beklemek zorundasınız.