Twitter Gri Tik işaretinin gözükmeye başlamasıyla insanlar bunu merak etmeye başladılar. Gri tik nedir? ve nasıl alınır? sorularının çok fazla sorulmaya başlaması üzerine konuyla ilgili bir rehber hazırladık. Bu sayede Twitter gibi popüler bir sosyal medya platformunda sıkça görmeye başladığımız Gri tikli hesapların bunu nasıl aldıklarını ve ne işe yaradığına dair detaylı bilgilere buradan erişebileceksiniz. Aynı zamanda sizlerin bunu nasıl alabileceğiniz ve sizin bu gri tiki Twitter hesaplarınıza almanız halinde ne gibi işlere yarayabileceğinin de bilgileri aşağıda yer almaktadır.
2023 yılında Twitter yine sosyal medya platformları arasındaki popülerliğini korumaya devam ediyor. Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra bazı ticari hamlelerle özellikler gelmeye başladığını görüyorduk. Gri rengine sahip tik işareti de yine bu tür hamle olarak görülse de, araştırmaların sonucunda aslında bam başka bir göreve hizmet edildiği anlaşıldı. Twitter gri tik nedir? ve nasıl alınır? sorularınızın tüm cevapları sizlerle!.
Twitter dünyanın en popüler sosyal medya platformlarının başında geliyor. Her sosyal meyda uygulamasında artık klasik haline gelen mavi tik işaretinin onaylanmış yani gerçek bir hesap anlamı tüm sosyal medyalar için ortaktır. Lakin Twitter kullanıcıları için bir kaç farklı renkte tik yani onaylama işareti çıkartmaya başladı. Bunlar arasında en son olan ve herkesin dikkatini çeken Gri tik ile ilgili çok fazla kafa karıştırıcı sorular bulunuyor.
Konuyla ilgili merak edilen soruları aşağıda en net şekilde cevaplamaya çalıştık. Gri tik ile ilgili sizlerin de merak ettikleri cevaplanmamış farklı sorularınız varsa yorum olarak yazmanız yeterli olacaktır.
Twitter platformunda bir anda çoğu kullanıcı da denk gelmeye başladığımız gri tik herkesin alabileceği bir onay işareti değildir. Her tik için bunun da kendine özel kriterleri vardır ve bunları karşılamanız gerekmektedir.
Bağlılık rozetleri, bir hesabın Twitter’daki bir kuruluşa bağlı olduğunu gösterir. Bağlılık rozeti, Doğrulanmış Kuruluşun profil fotoğrafını içerir ve bu kuruluşun tüm bağlı kuruluşlarına uygulanır. Bağlı hesaplar, hesabın türüne bağlı olarak altın, gri veya mavi onay işaretlerine sahip olabilir. Üyelik rozetleri Twitter profillerinde, Tweetlerde, zaman çizelgelerinde, bildirimlerde, DM’lerde, arama sonuçlarında ve başka yerlerde görüntülenir.
Gri onay işareti, bir hesabın bir devlet/çok taraflı kuruluşu veya bir devlet/çok taraflı yetkiliyi temsil ettiğini gösterir. Ücretsiz bir gri onay işareti almak için uygunluk kriterleri aşağıda listelenmiştir. Ek devlet hesapları ve çok taraflı hesaplar, Doğrulanmış Kuruluşlar aracılığıyla gri onay işaretleri alabilir.
Ulusal düzeyde uygun devlet kuruluşları şunları içerebilir: Temel olarak, hükümet kurumları ve birimleri, farklı politika alanlarını düzenleyen ajanslar, büyükelçilikler, konsolosluklar, parlamento veya eşdeğer kurumlar ve komiteler ve eyalet ve yerel düzeydeki uygun devlet kuruluşları gibi farklı hesap ve birimlerden oluşmaktadır.
Uygun hükümet kişileri şunları içerebilir: Devlet başkanları, hükümdarlar, başbakanlar gibi yüksek siyasi makamlarda bulunan kişilerin yanı sıra devlet başkan yardımcıları, cumhurbaşkanı yardımcıları, başbakan yardımcıları gibi yardımcı pozisyonlarda bulunan kişiler de hesap sahibi olabilirler.
Uygun çok taraflı kuruluşlar şunları içerebilir: Kurumsal hesaplar, ana merkez düzeyinde, bölgesel düzeyde ve ülke düzeyinde bulunabilirler. Ana merkez düzeyindeki kurumsal hesaplar, genellikle merkezi yönetim veya hükümetin ana kurumlarına ait hesaplardır. Bölgesel düzeydeki hesaplar, ülkenin farklı bölgelerindeki devlet kuruluşlarına veya yönetim birimlerine ait hesaplardır. Ülke düzeyindeki hesaplar ise genellikle devlet kurumlarına, bakanlıklara veya diğer resmi kurumlara ait hesaplardır.