Yapay Zekaya Soru Sor (ChatGPT) ile karşılaşanların sayısının oldukça yüksek olmasına rağmen bu soruna bir çözüm bulamayanlar da nerdeyse sorunu yaşayan tüm kullanıcılar. Gelen güncellemelerle birlikte kusursuzlaşmaya başlamasıyla birlikte her kusursuzluk yeni kusurları meydana getirir gerçeğini bir kere daha gösterdi. Özellikle ülkemizde ChatGPT Cümleleri Tamamlamıyor problemlerinin çok olmasına rağmen bu konuda herhangi bir resmi çözüm kaynağının olmaması yabancı kaynaklarda çözüm aramamıza sebebiyet vermektedir. İçeriğimizi güncel tutarak sizlere en doğru ve yeni bilgileri sunmaya devam edeceğiz.
Yapay Zekaya Soru Sor (ChatGPT) dilimize tam uyum içinde çalışmadığından kaynaklandığı söylenmektedir. Henüz geliştirilme süreci tamamlanmayan bu sistemde yaşanan bu tür sorunlar şuan için göz ardı edilerek iyileştirmeye yönelik çalışmalara devam edilmesi gerekiliyor. Kusursuz bir aşamaya gelmek için daha detaylandırmak ve geliştirmek oldukça önemli. Yapay Zekaya Soru Sor (ChatGPT) hakkında resmi kaynaklarca profesyonel bir bilgi almak adına bir mail gönderdik. Yapılacak geri dönüşü buradan sizlerle paylaşacağız.
ChatGPT, doğal insan dilini anlayabilen ve etkileyici derecede ayrıntılı şekilde bir insanın elinden çıkmışcasına benzer yazılı metinler üretebilen diyalog tabanlı bir yapay zeka tabanlı sohbet robotu prototipidir. GPT (veya Generative Pre-Trained Transformer) metin üretme konusunda yapay zeka ailesinin son evrimi olarak gösteriliyor. Elon Musk‘ın kurduğu ve 2018’de ayrıldığı bağımsız yapay zeka araştırma şirketi OpenAI‘nin en yeni sohbet robotu olan ChatGPT, yapay zeka ve makine öğrenimi tarafından eğitilmek, bir konuşma arayüzü aracılığıyla bilgi sağlamak ve soruları yanıtlamak üzere tasarlandı. Yapay zeka, internetten alınan devasa büyüklükteki metin örneği üzerinde eğitildi.
OpenAI, yeni yapay zekanın kullanım kolaylığına odaklanarak oluşturulduğunu belirtiyor. Araştırma kuruluşu geçen hafta yaptığı açıklamada, “Diyalog formatı ChatGPT’nin soruları yanıtlamasını, hatalarını kabul etmesini, yanlış önermelere meydan okumasını ve uygunsuz talepleri reddetmesini mümkün kılıyor” diyerek yapay zeka sohbet robotunun üstün özelliklerine dikkat çekti.
Kullanıcıların ChatGPT’yi arama motoru devi Google’a alternatif olarak tanımlarken, bunu kod yazma, sıralı sorular ve optimizasyon sorgularına çözüm üretmek dahil olmak üzere karmaşık sorulara açıklamalar, yanıtlar ve çözümler sağlayabilmesine bağlıyor. Yapay zeka sohbet robotunun gerçek dünyada web siteleri için içerik üretmeden müşteri sorularını yanıtlamaya, tavsiyelerde bulunmadan otomatik sohbet robotları oluşturmaya kadar birçok konuda rol alabileceği değerlendiriliyor. OpenAI CEO’su Sam Altman, sistemin “Nelerin mümkün olabileceğinin erken bir demosu” olarak gördüğünü belirtirken, “Yakında sizinle konuşan, sorularınızı yanıtlayan ve tavsiyelerde bulunan yardımcı asistanlara sahip olabileceksiniz. Daha sonra gidip sizin verdiğiniz görevleri yapan bir şeye sahip olabileceksiniz. En sonunda da gidip sizin için yeni bilgiler keşfeden bir şeye sahip olabileceksiniz.” diyerek ChatGPT’yi her şeyin başladığı bir noktada konumlandırdığı görüldü.